For English, Click here.
Bahan-bahan:
4 bahagian ayam, buang kulit.
1 sudu teh garam
2 sudu teh jus limau.
2 sudu teh mentega, cairkan
1 labu bawang, dihiris.
1 biji limau nipis/lemon, dihiris.
Bahan perap:
1 sudu makan serbuk tandoori.
1 sudu teh cili kisar.
1 sudu teh pes halia, (halia kisar).
1 sudu teh pes bawang putih, (bawang putih kisar).
½ cawan yogurt (dibuat daripada susu skim)
2 sudu teh cuka.
1 sudu teh serbuk pewarna merah.
Arahan:
1. Kelar bahagian ayam.
2. Satukan bahan-bahan perap, jus limau dan garam. Lumurkan campuran pada ayam dan perap selama ½ jam.
3. Susun kepingan ayam yang telah diperap pada dawai gril yang panjang. Berus ayam dengan mentega cair.
4. Panggang ayam selama 12 minit-minit di atas api atau dalam ketuhar selama 9-10 minit-minit.
5. Setelah masak, hidangkan dengan potongan bawang dan limau.
Bahan-bahan:
4 bahagian ayam, buang kulit.
1 sudu teh garam
2 sudu teh jus limau.
2 sudu teh mentega, cairkan
1 labu bawang, dihiris.
1 biji limau nipis/lemon, dihiris.
Bahan perap:
1 sudu makan serbuk tandoori.
1 sudu teh cili kisar.
1 sudu teh pes halia, (halia kisar).
1 sudu teh pes bawang putih, (bawang putih kisar).
½ cawan yogurt (dibuat daripada susu skim)
2 sudu teh cuka.
1 sudu teh serbuk pewarna merah.
Arahan:
1. Kelar bahagian ayam.
2. Satukan bahan-bahan perap, jus limau dan garam. Lumurkan campuran pada ayam dan perap selama ½ jam.
3. Susun kepingan ayam yang telah diperap pada dawai gril yang panjang. Berus ayam dengan mentega cair.
4. Panggang ayam selama 12 minit-minit di atas api atau dalam ketuhar selama 9-10 minit-minit.
5. Setelah masak, hidangkan dengan potongan bawang dan limau.
2 comments:
lapar pulak aku tengok gambar nie, rase macam kedai mamak tak?
Tryla masak... pastu bandingkan dengan mamak punya... hehe
Post a Comment