Resepi Daging Blackpepper 1
Resepi Daging Blackpaper 1
Bahan-bahan:
500g daging batang pinang - potong nipis
4 ulas bawang putih - cincang
2 sudu besar sos tiram
2 sudu besar kicap manis
1 sudu kecil lada hitam - tumbuk kasar
2 tangkai cili merah - hiris kasar
1 labu bawang besar holland
2 sudu kecil tepung jagung -bancuh dengan sedikit air
2 senduk minyak masak
Cara Penyediaan:
Panaskan minyak dalam kuali, goreng daging separa masak anggaran selama 5 minit.
Angkat dan ketepikan.
Kurangkan minyak, tinggalkan anggaran 1/2 senduk.
Tumis bawang putih hingga separa garing.
Masukkan sos tiram, kicap dan lada hitam.
Kacau sebentar dan masukkan daging.
Besarkan api dan kacau seketika hingga mesra.
Masukkan bancuhan tepung jagung dan bawang besar.
Kacau hingga pekat.
Masukkan cilimerah. Kacau seketika dan tutup api.
Sedia untuk dihidangkan.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment