Resepi Murtabak Maggi
Resepi Murtabak Maggi
Bahan-bahan:
1 bungkus mi maggi perencah kari
1 biji bawang besar saiz kecil, hiris dadu
2 tangkai cili api (jika suka), hiris kecil-kecil
2 biji telur
minyak masak
Cara penyediaan
Rendam mi maggi ke dalam air panas sehingga lembut. Angkat dan toskan.
Pukul telur hingga warna sekata.
Masukkan perencah maggi, bawang, cili dan mi maggi.
Gaul hingga sekata.
Panaskan sedikit minyak di dalam kuali leper (pan)
Tuang adunan maggi dan ratakan permukaan atas.
Masak atas api sederhana sehingga bahagian bawah masak anggaran selama 3 minit.
Terbalikkan maggi untuk masak bahagian atas anggaran selama 3 minit.
Angkat dari kuali dan sedia untuk dihidang.
Sedap dimakan bersama cili sos, taburan bawang goreng dan daun sup.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment