Bahan-bahan:
1 kg ayam
1 bungkus rempah rending
250 ml susu cair
5 biji buah keras (tumbuk)
5 biji bawang merah (hiris)
2 cm halia (hiris)
100 gram bijan
Garam secukup rasa
Cara pembuatan:
Bersihkan ayam dan potong ikut suka.
Pansakan kuali dan masukkan rempah rending, susu cair, buah keras, bawang merah dan halia. Kacau seketika.
Masukkan ayam dan gaul rata.
Tambahkan garam secukup rasa.
Setelah masak, angkat dan taburkan bijan di sekelilingnya.
Sekarang bolehlah disajikan.
1 kg ayam
1 bungkus rempah rending
250 ml susu cair
5 biji buah keras (tumbuk)
5 biji bawang merah (hiris)
2 cm halia (hiris)
100 gram bijan
Garam secukup rasa
Cara pembuatan:
Bersihkan ayam dan potong ikut suka.
Pansakan kuali dan masukkan rempah rending, susu cair, buah keras, bawang merah dan halia. Kacau seketika.
Masukkan ayam dan gaul rata.
Tambahkan garam secukup rasa.
Setelah masak, angkat dan taburkan bijan di sekelilingnya.
Sekarang bolehlah disajikan.
No comments:
Post a Comment