Bahan-bahan:
250 gram beras basmathi
125 gram beras gred A
3 sudu besar rempah beriani
2 sudu marjerin
1 sudu besar susu tepung
2 ulas bawang putih
30 gram buah gajus
20 gram kismis
5 helai daun pudina
Garam dan gula secukup rasa
Air secukupnya.
Cara penyediaan:
Cuci bersih beras dan toskan.
Panaskan periuk dengan marjerin. Masukkan bawang putih, rempah beriani, susu tepung, garam dan gula secukup rasa.Kemudian masukkan beras, buah gajus dan kismis. Tanak sehingga masak.
250 gram beras basmathi
125 gram beras gred A
3 sudu besar rempah beriani
2 sudu marjerin
1 sudu besar susu tepung
2 ulas bawang putih
30 gram buah gajus
20 gram kismis
5 helai daun pudina
Garam dan gula secukup rasa
Air secukupnya.
Cara penyediaan:
Cuci bersih beras dan toskan.
Panaskan periuk dengan marjerin. Masukkan bawang putih, rempah beriani, susu tepung, garam dan gula secukup rasa.Kemudian masukkan beras, buah gajus dan kismis. Tanak sehingga masak.
Hias nasi daun pudina untuk mendapatkan bau yang menyelerakan.
No comments:
Post a Comment