Resepi Truffle Kasih
Bahan A
320 gram mentega
1/8 sudu kecil esen vanilla
Secubit garam
120 gram gula aising
Bahan B (ayak)
350 gram tepung gandum
30 gram serbuk koko
50 gram tepung jagung
30 gram tepung kentang
3 sudu besar susu tepung
1/8 sudu kecil serbuk penaik
Bahan C
300 gram kacang almond
Bahan hiasan
Mangkuk kertas
Coklat urai (chocolate rice)
Love sweeties
Coklat putih (white chocolate)
Penyediaan
Putar bahan-bahan A hingga sebati
Ayak bahan-bahan B dan masukkan ke dalam adunan A.
Gaul sebati. Rehatkan doh selama 20 minit.
Bakar kacang almond sehingga masak.
Bulat-bulatkan doh dan isikan kacang almond ditengah-tengahnya.
Bentukkan memanjang.
Bakar hingga masak dan sejukkan.
Panaskan coklat putih dan celupkan biskut. Letakkan di dalam mankuk kertas dan hiaskan dengan coklat urai dan love sweeties.
Nota: Setiap coklat yang hendak dipanaskan hendaklah menggunakan teknik double boiler.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment