Resepi Puding Laici
Bahan-bahan:
30 gram agar-agar
250 gram gula
3 sudu besar tepung kastard
6 cawan air
2 cawan air laici
1 butir telur
1 sudu marjerin
3 helai daun pandan (disimpulkan)
1 tin susu cair
Sedikit pewarna kuning
Sedikit pewarna coklat
Cara penyediaan:
Masak agar-agar bersama air dan daun pandan. Bila mendidih, masukkan tepung kastard yang dicampurkan dengan susu, telur marjerin, air laici dan gula.
Bila sudah masak, bahagikan kepada 2 bahagian. 1 bahagian dicampurkan dengan warna kuning dan 1 bahagian lagi dicampurkan dengan warna coklat.
Kemudian tuangkan ke dalam acuan bermula dengan warna coklat diikuti dengan warna kuning. Sejukkan.
Setelah memejal, keluarkan dari acuan, hiaskan dengan potongan buah laici dan ceri di atasnya.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment