Resepi Biskut Cornflake Crunchy
Bahan A
90 gram gula halus
100 gram mentega
25 gram marjerin
¼ sudu kecil esen vanilla
Secubit garam
Bahan B
1 biji telur
Bahan C (ayak)
150 gram tepung kek
1/8 sudu kecil serbuk penaik
1/8 sudu kecil soda bikarbonat
1/8 sudu kecil emplek
Bahan D
Cornflakes secukupnya (ramas kasar)
Penyediaan
Putarkan bahan A hingga kembang selama 10-15 minit.
Masukkan bahan B dan putarkan lagi hingga sebati.
Akhir sekali masukkan bahan C dan putar hingga sebati.
Rehatkan adudan ke dalam chiller semalaman.
Keluarkan dari chiller dan ambil sebnyak 1 sudu kecil dan gaulkan dengan cornflaes.
Susun di atas adunan pembakar dan bakar hingga garing.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment