Resepi Dendeng Serunding
Bahan:
500 gram daging lembu
2 ulas bawang putih, cincang halus
2 sdt parutan kulit lemon
1 sdt halia parut
2 sdt serbuk ketumbar
1/2 sdt serbuk kunyit
2 sdm gula kabung
2 sdm minyak masak
1/2 cawan kelapa parut kering
Cara :
1. Hiris nipis daging lembu.
2. Campurkan bawang putih, kulit lemon, halia, ketumbar, kunyit, gula kabung dan 2 sdm minyak di dalam mangkuk. Masukkan daging, gaul rata. Perapkan selama sejam.
3. Panaskan sisa minyak, tumis daging sehingga kecoklatan. Tambahkan kelapa parut kering, tumis 1 minit lagi.
Hidangkan dengan nasi putih.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
1 comment:
good taste..
bile bleh rasa masakannya..
mesti sedap kan..
Post a Comment