Resepi Daging Panggang dan Sos Lada Hitam
Bahan-bahan:
200 gram daging batang pinang
Sedikit serbuk jintan manis
Sedikit serbuk ketumbar
Sedikit serbuk lada hitam
3 ulas bawang putih
Sedikit daun pudina
Garam secukup rasa
Bahan Sos:
Sedikit lada hitam
3 ulas bawang putih
2 biji bawang merah
Sedikit marjerin
Sedikit sos perang
Cara Penyediaan:
Gaul daging bersama rempah-rempah. Perap selama setengah jam.
Panggang daging dalam ketuhar pada suhu 170°C sehingga masak.
Untuk sos, panaskan marjerin dalam periuk kecil dan tumiskan bawang putih, bawang merah dan lada hitam hingga naik bau. Masukkan bahan-bahan lain dan masak sehingga mendidih. Tuang terus atas daging.
Sedia dihidangkan. Selamat mencuba.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment