Resepi Udang Cili Bawang Putih
Resepi Udang Cili Bawang Putih
(Garlic Chili Prawns Recipe – click here for English)
Resepi masakan udang dari Sepanyol.
Bahan-bahan:
(4 hidangan)
4 sudu makan minyak zaitun
2-3 ulas bawang putih, cincang halus
1 biji cili merah, baung biji dan cincang
16 udang besar – dikukus/rebus
1 sudu makan daun parsley cincang
Garam dan serbuk lada hitam secukup rasa
Hirisan lemon
Cara penyediaan:
Panaskan minyak zaitun dalam kuali atas api sederhana panas.
Tumis bawang putih dan cili selama seminit atau sehingga warna bawang putih bertukar perang.
Masukkan udang dan goreng selama 3-4 minit, Gaul sehingga rata dan masak.
Masukkan daun parsley cincang dan tutup api.
Hidangkan bersama hirisan leman. Sedap dimakan bersama roti Perancis atau dibuat lauk.
Selamat mencuba.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment