Resepi Kerabu Pegaga
Resepi Kerabu Pegaga
-sesuai untuk wanita dalam pantang
Bahan-bahan:
1 ikat daun pegaga
15 ml kelapa parut
10 ml ikan bilis
5 ulas bawang merah
3 ulas bawang putih
Sebiji lada merah (dihiris dan dibuang biji)
Cara Penyediaan:
1. Tumbuk ikan bilis bersama-sama bawang merah dan cili merah.
2. Goreng kelapa parut bersama dengan bahan-bahan yang telah ditumbuk tanpa minyak sambil dikacau-kacau.
3. Apabila sudah menjadi kekuningan, masukkan daun pegaga dan gaul rata.
Sedia untuk dihidangkan.
Selamat mencuba
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
2 comments:
selain nama kerabu ...urap juga dipanggil...urap daun selom akak belajar dari mak mentua...sedap juga...masukk lah blog akak...hehehe..hari2 akak masuk blog kamu...tapi urap tu kita goreng tanpa minyak kesemua bahannya...bezanya kerabu tak dimasak spt urap..cubalah...
Terimakasih kerana jadi pengunjung setia... ;-)
Post a Comment