Bahan-bahan:
250 gram perisa mangga
100 gram beras
200 gram susu cair
2 biji buah mangga
10 biji cili merah
2 liter air
250 gram gula
Cara penyediaan:
Rebus beras bersama susu cair dan gula. Angkat setelah nasi kembang
Didihkan air. Apabila sudah mendidih masukkan ke dalam mangkuk besar.
Masukkan perasa mangga perlahan-lahan hingga larut.
Masukkan nasi yang telah kembang tadi dan gaul rata.
Tuangkan ke dalam acua dan sejukkan.
Akhir sekali hiaskan dengan hirisan buah mangga dan buah ceri.
250 gram perisa mangga
100 gram beras
200 gram susu cair
2 biji buah mangga
10 biji cili merah
2 liter air
250 gram gula
Cara penyediaan:
Rebus beras bersama susu cair dan gula. Angkat setelah nasi kembang
Didihkan air. Apabila sudah mendidih masukkan ke dalam mangkuk besar.
Masukkan perasa mangga perlahan-lahan hingga larut.
Masukkan nasi yang telah kembang tadi dan gaul rata.
Tuangkan ke dalam acua dan sejukkan.
Akhir sekali hiaskan dengan hirisan buah mangga dan buah ceri.
No comments:
Post a Comment