Resepi Chocolate Bubble Rice



Bahan A
130 gram mentega
1 biji kuning telur
60 gram gula halus
¼ sudu kecil pes coklat

Bahan B
150 gram tepung superfine
30 gram tepung jagung
10 gram susu tepung

Bahan C
60 gram coklat bubble rice
40 gram oklat urai (chocolate rice)

Bahan hiasan
Mangkuk kertas
Coklat bubble rice
Snow powder

Penyediaan
Putar bahan-bahan A hingga kembang.
Ayak bahan-bahan B, gaulkan bersama bahan C.
Masukkan adunan ke dalam bancuhan A dan putar sehingga sebati.
Masukkan adunan ke dalam mangkuk kertas, taburkan coklat bubble rice. Sejukkan.
Apabila sejuk, ayakkan snow powder di atas biskut.

Nota: Snow powder adalah sejenis gula aising yang tidak cair apabila dimasukkan ke dalam peti sejuk. Jika tiada snow powder, boleh digantikan dengan gula aising.

1 comment:

sakura ilz said...

sedap x kuih nih?boleh recommend x yang mana seap nk try raya nih la

Related Posts with Thumbnails