Bahan-bahan:
1 ekor Ikan kerapu
30 gm Buah tomato (dihiris)
5 gm lobak merah (dihiris)
5 gm Lada merah (dihiris)
5 gm Halia (dihiris)
50 gm Cendawan kering (direndam dan hiris)
60 ml Minyak bijan
50 ml Sos Tiram
40 gm Daun ketumbar
10 ml Kicap cair
1 sdt Madu
½ sdt Garam
Cara Penyediaan:
Ikan digaul bersama dengan minyak bijan, sos tiram, kicap cair, madu dan garam.
Masukkan lobak merah, lada merah, buah tomato, halia muda , cendawan dan daun ketumbar.
Gaulkan kesemua bahan sehingga sebati, perap seketika.
Sementara itu panaskan kukusan. Kukus ikan selama 20 minit.
Sediauntuk dihidangkan.
No comments:
Post a Comment