2 bantal Roti perancis (dipotong dadu)
300 gm Udang hidup (dibuang kulit)
300 gm Daging cincang
2 keping fish cake (dihiris)
300 gm Sawi
300 gm Taugeh
BAHAN BAHAN PERASA
4 sdb Sos tomato
2 sdb Besar kicap manis
½ sdb minyak untuk menumis
Garam secukup rasa
BAHAN BAHAN KISAR
15 tangkai Cili kering
2 labu Bawang beasar
6 ulas Bawang putih
Cara Cara
1. Tumis bahan kisar hingga wangi kemudian masukkan ¼ cawan air dan bahan bahan perasa.
2. Masukkan udang, daging cencang, fish-cake dan gaul rata.
3. Setelah masak masukkan roti perancis, sawi, taugeh dan gaul hingga rata.
4. Untuk menghidangnya bolehlah di tabur dengan hirisan telur goreng dadar, daun sup, daun bawang , cili hijau dan cili merah.
No comments:
Post a Comment