
Bahan-bahan:
Lapisan bawah:
1) 3 cawan beras pulut
2) 3 cawan santan cair
3) ½ sudu teh garam
Lapisan atas:
1) 3 cawan santan pekat
2) 4 helai daun pandan (jadikan jus pandan)
3) ½ sudu teh pewarna hijau
4) ½ cawan gula
5) ½ cawan tepung gandum
6) ½ cawan tepung jagung atau kastad
7) 1 biji telur
8) 1 sudu teh garam
Cara Penyediaan:
Lapisan bawah:
1) Gaul rata semua bahan .
2) Masukkan pulut ke dalam loyang dan kukus sehingga masak.
3) Tekan padat pulut yang telah masak tadi.
Lapisan atas:
1) Kisar semua bahan dan tapis.
2) Tuangkan perlahanlahan atas pulut tadi.
3) Kukuskan lebih kurang ½ jam.
4) Sejukkan dahulu baru potong.
Sedia untuk dihidangkan.
No comments:
Post a Comment