Bahan A
450 gram tepung ubi (sangai)
150 gram tepung gandum
1 sudu kecil serbuk penaik
Bahan B
1 biji telur
200 gram gula aising
110 gram kelapa kering (bakar)
300 gram marjerin
1 sudu kecil esen vanilla
Bahan hiasan
Kuning telur
Kelapa kering diwarnakan hijau
Penyediaan
Ayakkan bahan A. Campurkan bahan A dan B.
Putarkan hingga menjadi doh. Rehatkan 20 minit.
Canai dan terapkan dengan acuan.
Sapukan kuning telur, taburkan kelapa kering hijau dan bakar hingga masak.
450 gram tepung ubi (sangai)
150 gram tepung gandum
1 sudu kecil serbuk penaik
Bahan B
1 biji telur
200 gram gula aising
110 gram kelapa kering (bakar)
300 gram marjerin
1 sudu kecil esen vanilla
Bahan hiasan
Kuning telur
Kelapa kering diwarnakan hijau
Penyediaan
Ayakkan bahan A. Campurkan bahan A dan B.
Putarkan hingga menjadi doh. Rehatkan 20 minit.
Canai dan terapkan dengan acuan.
Sapukan kuning telur, taburkan kelapa kering hijau dan bakar hingga masak.
No comments:
Post a Comment