Bahan-bahan:
4 keping Dada ayam (dibuang tulang dan kulit)
2 sudu makan Serbuk lada hitam
1 biji Buah Mangga - dihiris
398 ml Santan kelapa
2 sudu makan Pes kari
2 batang Serai dihiris
2 sudu makan Air perahan limau
2 sudu makan Kulit limau - yang telah diparut
2 sudu makan Minyak zaitun
Cara Penyediaan :
1. Perapkan ayam bersama serbuk lada hitam dan garam
2. Letakkan buah mangga di atas ayam.
3. Campurkan santan, pes kari, kulit serai, kulit limau dan air perahan limau. Dibiarkan lebih kurang ½ jam.
4. Akar atau kukus ayam selama 20 minit
1 comment:
wah cantik la WanNO ni..blog pun cantik dan kreatif cara susun Adsense pun best..boleh bagi tau kat mana saya boleh dapat templet camni? tahniah Wan No.
Post a Comment